Intră într-o lume a armoniei și a sănătății prin terapia Yumeiho, o metodă holistică foarte apreciată de clienții noștri la centrul KINDO MEDICAL, ce îmbină tehnici tradiționale japoneze cu proceduri manuale terapeutice folosite în templele Shaolin din China antică pentru a restabili echilibrul corpului și al minții.
Suntem singurul centru medical din Timișoara care oferă terapia YUMEIHO intr-un cadru profesional, efectuat de un fizioterapeut cu gradul 3 în TERAPIA YUMEIHO (3 DAN) - care participă anual la cursuri de perfecționare în această terapie începând cu anul 2019.
BENEFICII:
Îmbunătățirea Flexibilității și Mobilității: Yumeiho ajută la creșterea flexibilității și la restabilirea mobilității articulare. Fie că ești sportiv sau pur și simplu dorești să te miști mai ușor, această terapie îți oferă libertatea de mișcare de care avem cu toții nevoie.
Reechilibrarea Posturii Corpului: Prin presopunctură, manipulări delicate și precise, stretching și mobilizări, terapia Yumeiho corectează aliniamentele corpului, ameliorând tensiunile musculare și disfuncțiile aparatului locomotor. Rezultatul este o postură corectă și o mișcare naturală, fără durere.
Detoxifierea Organismului: Manipulările și presiunile aplicate în timpul terapiei Yumeiho stimulează drenajul limfatic, contribuind la eliminarea toxinelor din organism. Te vei simți revitalizat și plin de energie.
Eliminarea Stresului: Tehnicile de presopunctură și masaj utilizate în Yumeiho nu doar relaxează mușchii, ci și calmează mintea. Redu nivelul de stres și anxietate, redescoperind o stare profundă de liniște și relaxare.
Stimularea Sistemului Imunitar: Prin echilibrarea energetică și îmbunătățirea circulației sanguine, Yumeiho sprijină funcționarea optimă a sistemului imunitar. Înfruntă provocările zilnice cu o sănătate de fier.
Creșterea Energiei Vitale: Prin echilibrarea centrilor energetici ai corpului, Yumeiho promovează o stare de bine generală, armonizând corpul, mintea și spiritul. Descoperă o nouă dimensiune a sănătății și vitalității.
Alege să investești în sănătatea ta prin terapia Yumeiho. Fiecare ședință este un pas către un corp mai puternic, o minte mai clară și un spirit mai echilibrat. Vino și experimentează puterea vindecătoare a acestei terapii asiatice unice. Îți vei redescoperi potențialul maxim și te vei bucura de o viață plină de armonie și binecuvântări. Te așteptăm cu drag!
- în centru KINDO, terapia YUMEIHO este efectuată de fizioterapeutul Noemi-Krisztina Dozsa, cu gradul 3 (sandan yumeiho renshi)
- este o terapie manuală care se axează pe aducerea în simetrie a corpului. Se adresează persoanelor care au dureri sau disconfort la nivelul spatelui, ale picioarelor, ale articulațiilor sau oricare altă zonă a corpului, deformări ale coloanei de tip scolioză, hipercifoză sau hiperlordoză și multe alte afecțiuni descrise mai jos.
- se efectuează pe tatami (saltea) cu beneficiarul îmbrăcat în haine lejere, preferabil de bumbac sau in. Terapia constă în tehnici de presopunctură pe meridianele energetice, stretching articular și muscular, gimnastică mio-articulară pasivă și manipulări osteo-articulare blânde care eliberează corpul de tensiunile acumulate în exces.
YU = A ȚÂȘNI, A FACE SĂ CREASCĂ
MEI = ENERGIE, FORȚĂ VITALĂ
HO = TEHNICĂ, METODĂ
La prima ședință, terapeutul Yumeiho va face o evaluare a posturii și a echilibrului corpului pentru a ști ce zone ale corpului necesită mai multă atenție și ce tehnici sunt potrivite pentru fiecare om în parte.
Varianta de 60 de minute vizează picioarele și toată suprafața spatelui, inclusiv zona cervicală.
Varianta de 100 de minute vizează tot corpul (picioare, spate, abdomen, mâini și față).
Încurajăm varianta de 100 de minute deoarece Terapia Yumeiho este atât o terapie fizică cât și una de echilibrare energetică și dorim să activăm întregul corp, ca un tot unitar!
Fiind o terapie, recomandăm minim 10 ședințe efectuate o dată, de două sau chiar de 3 ori pe săptămână. După atingerea obiectivelor terapeutice recomandăm ședințe de întreținere cel puțin de două ori pe lună.
INDICAȚII:
- bolile degenerative (cronice) ale aparatului locomotor (artrozele, miozite, sinovite, tenosinovite, reumatisme articulare cronice, etc);
- stresul cu toate implicațiile și complicațiile sale;
- tulburări funcționale ale țesuturilor moi implicate în mișcare (contracturi musculare, asimetrii de tonus ale mușchilor, laxitați ligamentare, redori articulare, reduceri ale amplitudinii mișcării în articulații de diverse etiologii);
- tulburările de statică și dinamică ale aparatului locomotor (cum ar fi hipercifoze, scolioze, hiperlordoze, asimetrii funcționale ale membrelor, asimetrii de statică și dinamică ale articulațiilor bazinului, subluxații ale articulațiilor coloanei vertebrale, etc.);
- tulburări funcționale ale organelor interne de origine vegetativ-vertebrală, (generate prin iritații radiculare cronice);
- tulburări neurologice de tip nevralgic (nevralgii intercostale, sciatice, trigeminale, cervicobrahialgii, etc) apărute în urma unor fenomene degenerative sau iritații mecanice-radiculare;
CONTRAINDICAȚII:
- boli acute inflamatorii, diverse etiologii infecțioase, traumatisme acute, tulburări circulatorii severe (flebite, tromboflebite, arterite) hiper sau hipo tensiune în puseu acut;
- boli psihice, exceptând depresiile ușoare sau formele care se constituie în indicații;
- boli canceroase sau boli autoimune severe;
- boli cronice în puseu acut (ulcer gastro-esofagian, enterită, colită, cardiopatii, etc, fibroame uterine mari sau complicate hemoragic, menoragie în puseu acut, chisturi sau alte formațiuni similare voluminoase în sfera urogenitală (și nu numai);
- toate tipurile de boli infecto-contagioase la care riscul contaminării este prezent (exceptând hepatitele cronice stabilizate, cu acordul medicului curant), bolnavi a caror stare este incompatibilă cu aplicarea terapiei cum ar fi (obezitate avansată, stări cașectice grave, convalescență după intervenții chirurgicale;
- bolnavi aflați sub alte tratamente a căror interferare cu Terapia Yumeiho ar aduce orice fel de prejudicii în tratarea sau evaluarea corectă a stării de fapt a bolnavului;
- toate intoxicațiile acute (alcoolism acut, narcomania acuta, toxiinfecții alimentare sau de orice alta natură, etc.), pacienții aflați sub influența anestezicelor puternice sau sub influența unor droguri care pot afecta capacitatea lor decizională sau pot altera sever percepția durerii.